En show med klass

Vi i min klass valde ett annorlunda sätt att samla in pengar till vår klassresa - att ordna en helt egen show!

Nu i slutet av april, efter över ett års arbete, skrivande, övande och förberedande hade vi två föreställningar, vilka båda blev helt lyckade. 

Detta projekt var lärorikt, stundom tufft men ack så roligt. Tack ännu en gång till alla inblandade som gjorde detta möjligt!

Här är vi, nästan hela gänget.

Julia och jag spelade oss själva - om 55 år när vi kommer tillbaka till vår gamla skola och minns tillbaka.

Såhär såg det ut när vi sjöng upp inför föreställning.

Några snapshots från ett par av mina personliga favoritnummer.

Taggade upp med selfies innan föreställning. (Bild lånad av Carmela.)

Min underbara pappa och jag.

 

Sara Storbäck
09.05.2015 kl. 11:37

Ratata's maj-lista!

Vad är ditt mål under maj månad? Att (bättre sent än aldrig) hitta tonen ciss (c#) med högerhanden (klarinettgrej) och att sätta igång med mitt tränande igen, som jag varit tvungen att hålla upp med p.g.a. långvariga förkylningar titt som tätt under vårens gång.

Vad kommer du vara beroende av? Jag kommer väl fortsätta vara beroende av lypsyl/läppomada.

Vad står det i ditt första inkomna sms för maj månad? "Internet fungerar inte :(" haha.

Hur ser en typisk maj-morgon ut för dig? Vaknar och när jag väl orkar stiga upp ur sängen gör jag mig iordning, packar väskan och slävar i mig havregrynsgröt med sylt (läs sylt med havregrynsgröt) och avokado innan jag vanligtvis rusar iväg, typ.

Kommer något hända denna månad som aldrig hänt tidigare? Jodå, jag ska på prao för första gången i hela mitt liv, vilket kommer bli sååå roligt och spännande.

Vilka låtar finns på din spellista för maj? Ojj! Eftersom jag lyssnar (och tänker) på musik konstant (och bara letar upp de låtar jag kommer på för stunden) är det ganska svårt att svara på denna fråga. Men kommer säkert att utforska progressiv rock mer, och såklart också tagga upp med årets "sommarlåtar" samt kolla in olika länders bidrag i Eurovision.

Är det något du vill ha mindre av denna månad som du hade för mycket av förra månaden? Lite mindre "full-rulle" kanske. Visst tycker jag om att ha många bollar i luften, men efter flera månader med många bollar i luften konstant blir det lite skönt att då och då ägna lite tid åt att göra precis ingenting.

Är det något du vill ha mer av denna månad som du hade för lite av förra månaden? D-vitamin från solen, hehe.

Smider du redan planer inför sommaren? Japp! Ett par grejer har jag redan funderat ut.

Bästa drycken i maj! Nämen det är ju den där stora "jag-börjar-bli-aningen-sommarlovssugen"-kaffekoppen. Men visst blir det också roligt att något smått tagga upp med några klassiska sommarsmaker.

Vad är det finaste någon sagt åt dig hittills under månaden? Fick riktigt fina ord av min klarinettlärare nu i veckan som värmde enormt! Samt all fin feedback från vår show i slutet av april.

Vad hoppas du att någon ännu kommer att hinna säga åt dig innan månaden är slut? Har inte direkt tänkt så långt, haha. Får helt enkelt se vart månaden leder bara. 

Sara Storbäck
08.05.2015 kl. 20:36

Om en trip till Flatnäs

Hittade ett par Snapchat-bilder från när vi i skolmusikkåren åkte ner till Ekenäs en lördag i mars för att medverka i ett par parad-scener i den kommande TV-serien Lola uppochner. 

Staden som hela historien utspelar sig i heter Flatnäs, så därav rubriken.

För mig började dagen alldeles extra tidigt, och redan innan klockan hunnit slå halv fem på morgonen satte jag mig i bussen i färd med att åka.

När vi väl var på plats och hade klätt om oss gjorde vi närmare hundra olika försök att få till den perfekta instagramselfien.

Det var intressant att vara med och få se hur det går till vid sådana här inspelningar. Vissa scener togs om många gånger, och kallt blev det. Kommer ihåg att jag hade vantar i fickorna som jag brukade dra på mig mellan tagningarna och flera klädlager under uniformen, ändå frös jag ganska mycket. Och gissa om inte instrumenten blev kalla? Väldigt kallt instrument leder till att man låter falsk, och så fungerar det bara. Dock fick vi åka till en studio efteråt och spela in ljudet. 

När vi väl började bege oss hemåt hittade jag ett ganska spännande selfieljus i bussen.

Trots att jag fick sitta insvept i en filt med sticksockor på fötterna hela vägen hem ångrar jag inte detta lilla äventyr en sekund. För det var faktiskt aproligt (haha vilket uttryck) och dessutom lärorikt.

Och vad själva tv-serien beträffar tyckte jag handlingen lät ganska spännande, så den ska bli intressant att se!

Sara Storbäck
05.05.2015 kl. 18:29

De tre vännerna och ballongknippen

Idag bestämde vi oss för att ha en av våra berömda photoshoots. Sagt och gjort! Eftersom Julia fyllde år igår passade det ju ypperligt att knäppa ett par sådana där klassiska ballongbilder.

Vi höll till vid ett riktigt fint ställe, där det växte sådana här små blå vårblommor i mängder. Har inte den blekaste aning om vad de heter eftersom min artkännedom är urusel, och säkert har jag hör det någon gång men minns ej.

Också jag fick posera tillsammans med vår fina ballongknippe bestående av Lotto-ballonger, haha. Men vi fick faktiskt inte tag på något annat, och jaa, man tager vad man haver.

Ballongerna. En ständig kamp mellan mig och vinden.

Dock vann jag och fick därför vara med på ännu några bilder.

Men vid ett annat tillfälle råkade de små rackarna faktiskt blåsa iväg. Tur att Emilia var snabbare än vinden och lyckades fånga dem. 

Mina fina kompisar ♥

Ett par (eller faktiskt ganska många) bästisbilder fotade vi också tack vare mitt lilla stativ som jag släpat med.

 

Sara Storbäck
03.05.2015 kl. 23:04

Övningskört

Över åker och äng vi tar oss en sväng, min lilla moppe o jag.

Idag har jag övningskört på min vespa, min fina vita peugeot som jag fått av morfar och mormor. Åh så mycket jag längtar tills jag har kortet i handen och kan susa iväg precis vart jag vill.

 

 

Sara Storbäck
02.05.2015 kl. 21:32

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller min vän Julia år, så i torsdags var vi några tjejer som bestämde oss för att fira och överraska henne med picknik vid sportplanen, och överraskad verkade hon bli, haha.

Grattis igen underbara Julia, hoppas du får en fin dag!

 

Sara Storbäck
02.05.2015 kl. 14:24

Back in Bloggvärlden

Okej... Here we go again.

Efter otaliga portalbyten och pinsamt många namnbyten bloggvärlden i hittar jag hit till Ratata som verkar vara en helt nice plats.

(Kavajen saknas på bilden.)

 

Idag har det varit basar och marschering i vanlig 1:a maj-ordnig och vi som spelat hela sex terminer i A-orkestern tilldelades bronstrumpeten som är ett förtjänsttecken. Att sex terminer, alltså tre år - TRE HELA ÅR går så här snabbt!

 

 

Sara Storbäck
01.05.2015 kl. 18:46

Klarinettist, finlandssvensk, 

kreativ mångsysslare och matte till Sally.

Äter gärna vege och lyssnar mycket på Queen.

Är lite fjantig och ganska tantig.

maila: sastorback[at]gmail.com

 

 

musikbloggar.info

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar