En 20 år gammal välanvänd gitarr

Justså...Dit for den strängen...

Så här gick det när jag försökte höja denna av-sig-själv för låga gitarr ikväll. Tror det är dags för denna 20-åring att gå i pension snart.

Kan även tillägga att strängarna var ganska nya.

Sara Storbäck
08.06.2015 kl. 22:10

Skribaläger

Den gångna veckan har vi bott sex tjejer i ett fyra personers rum på fridskär där vi varit på skribaläger. Om jag får säga det har det varit en givande vecka på alla sätt. Jag har fått lära känna andra, och hör och häpna; mig själv lite bättre.

Tidigare var jag en som inte alls tänkte se konfirmationen som någon stor sak och helst av allt bara ville ha allt avklarat. Men lägerveckan har gett mig lite andra synpunkter och lite perspektiv på saker och ting, och att dessutom hänga med kompisar dygnet runt kan ju inte vara fel. 

Sista natten fick vi vara uppe hur länge vi ville, så Emilia och jag åkte ut på en över två timmar lång nattlig båtfärd, och sedan dygnade jag med ett gäng och spelade och sjöng hela natten.

Bilden ovan är en av de väldigt få jag knäppte i veckan och tagen vid 3 på natten innan solen började gå upp.Som jag älskar sommarnätter!

 

 

Sara Storbäck
07.06.2015 kl. 16:30

Prao

Idag dissade och missade jag skolavslutningen och for i stället i väg på min sista praodag för denna gång. Känns faktiskt sorgligt att det var sista dagen, för jag har verkligen trivts som fisken i vattnet och inte haft tråkigt ens en sekund på Yle där jag spenderat mina dagar denna vecka.

Idag fick jag medverka i Veckoslutskommitén på radio och sitta med i studion när de sände heela långa dagen. Fick också äran att läsa upp  hälsningar i Firarsvängen i torsdags och fota vid Aroma Bageri med en helt fancy kamera. I tisdags hängde jag dessutom med Undra sa flundra-gänget och hjälpte till på deras fest för 50 (!) barn, och det är bara några få saker av allt roligt jag fått prova på under veckan. 

" Så vad har varit bäst då?" ALLT!

Tusen tack ännu en gång till alla på Yle för en helt fantastisk och lärorik vecka, som jag säkert kommer minnas så länge jag lever.

 

 

Sara Storbäck
30.05.2015 kl. 17:46

Vad är väl en bal på slottet...

...Om det ordnas bal på skolan?

För drygt en månad sedan arrangerade elevkåren i vår skola vårbal för alla klasser. Det blev faktiskt mer som ett disco än en bal, men ändå en riktigt lyckad kväll.

Knäppte knappt några bilder under själva balen, men höll ändå mest till på dansgolvet.

Frisyren gjordes av Petra på salong Zizu. Med den var jag supernöjd!

Klänningen kommer från underbara Linda Boutique i Petalax.

En snabb spegelbild innan vi stack iväg.

Och även skorna köpte jag hos Linda! I verkligheten är de champagne/silverfärgade.

Sara Storbäck
28.05.2015 kl. 19:51

Eurovision

Instagram @sarastorback

Ingen har väl missat att Eurovision song contest i Wien ägde rum denna vecka. Och att Måns Zelmerlöw från Sverige tog hem vinsten med låten Heroes?

Själv Eurovisions-myste jag hemma i soffan med familjen samt Julia och Emilia och vårt fina "långbord"  fulldukat med godis (bilden över).

Det jag personligen tyckte bäst om med Heroes var koreografin och "sträck-gubbarna" som gjorde hela bidraget ännu mer unikt. Samt att Sveriges bidrag stack ut lite från de många balladerna.

Hos oss valde vi i år att betygsätta och ge de olika bidragen egna poäng. Flest poäng fick Italien och Ryssland.

 

 

Ett annat bidrag som satte sig varmt kring mitt hjärta var Estlands Goodbye to Yesterday. Mysig låt! Denna kommer jag nog lyssna en del på framöver.

 

Vad tyckte ni då? Vilka var era favoriter i årets Eurovision?

Sara Storbäck
24.05.2015 kl. 21:01

Sommarlov, eller?

Ojj, här ekar det nästan... Men bara nästan

Idag säsongs-invigde jag min favoritklänning, och så var det allra sista skoldagen för min del. Nu återstår endast en praovecka som jag faktiskt ser helt galet mycket framemot innan jag har officciellt sommarlov. (Detta betyder alltså att jag har nästan-sommarlov nu.)

Under våren har Maria, Anastasia och jag spelat i klarinettrio på onsdagarna (vi brukar kalla oss Glasögonmaffian), och igår uppträdde vi på Legatos avslutningskonsert, vilket gick helt bra.

 

Sara Storbäck
22.05.2015 kl. 22:45

Konsert och klänningjakt

Igår gick jag på Orphei Drängar's finfina vårkonsert. Vilken fantastisk kör, och riktigt fina visor. Samt Cecilia Rydinger Alin som dirigent och Mark Levengood som konferencier, de två är ju helt fenomenala på sin grej. Riktig toppen-underhållning!

 

Idag har jag däremot jaktat konfirmationsklänning i stan med mamma och mormor som sällskap och ännu mer körer som bakgrundsmusik. Fick faktiskt med mig hem en riktigt prima fångst, men trooor att jag väntar ett litet tag med att visa den.

Vi lunchade också på vårt absoluta favoritställe, Thai House. Enligt mig missar man verkligen någonting om man inte går dit och äter.

Fick dessutom en ÜBERTJUSIG jumpsuit av mormor. Liknar lite på en 30-tals baddräkt. Dock undrade pappa hoppfullt om det var en pyjamas som får mig att gå till sängs tidigare om kvällarna, men så var det ju inte riktigt. Jag som alltid gillat 70-talsmode och hippiestil kände mig som i en klädhimmel när jag vandrade runt i butikerna idag, för nu är ju det modet verkligen tillbaka.

Sara Storbäck
16.05.2015 kl. 22:25

Get to know Sally

Sally är en Lagotto Romagnolo. Lagotton är en italiensk vattenhund. Italienska vattenhundar tycker om att bada.

Här var hon liten och fick bada i havet för första gången, som hon älskade det!

Sally flyttade hit när hon var ungefär åtta veckor gammal, lagom till första maj ifjol. 

Så här liten i jämförelse med lyktan i farstun var hon.

I början hade hon såklart mycket nytt att nosa på och bekanta sig med, men hon vande sig snabbt vid sitt nya hem.

Här var en av de första gångerna hon lekte ute.

Men hon växte snabbt och snart rök valp-pälsen. Lagotton fäller ju inte sitt hår, utan det ska klippas, och valp-pälsen måste helt rakas bort för att vuxen-pälsen ska kunna växa fram.

Först kände Sally sig nere och alldeles mager och låg bara och blängde på mig när jag ville fota henne.

Men snart accepterade hon sin nya frisyr och lekte vidare. Här har jag lyckats dokumentera en av hennes vildare stunder när hon ger sig på en av mina yllestrumpor, och den nya vuxen-pälsen växte ut vartefter.

Trots att hon är över 1 år nu, kan vi fortfarande ha riktigt busiga stunder.

Sally tycker om att gå på promenad, att leka och att kramas, och såklart när man ger henne mat. Hon tycker inte om när vi måste klippa klorna och när hon måste gå i "hagen" (hennes inhägnad inomhus), utan hon vill välja själv när hon går till hagen.

Sally kan vara väldigt envis ibland, och då och då får man vara riktigt bestämd för att visa vem det är som bestämmer. Ibland hittar hon också på små hyss, som att tugga hål på ett dynvar eller "smaka lite" på osten som råkat stå framme på köksbordet. Men oavsett är hon ändå våran lilla lurviga älskling. ♥

 

Sara Storbäck
14.05.2015 kl. 11:42

Tisdagspepp

Fin-fina citat från WeHeartIt

Ha en bra tisdag alla! Idag står tillvalskonsert på schemat för min del.

 

Sara Storbäck
12.05.2015 kl. 09:08

Morsdag

Och så går det och blir sen kväll innan jag alls hinner önska alla de mammor som eventuellt läser min blogg en glad morsdag, så "hoppas ni har haft en bra morsdag" låter nog bättre.

Själv har jag städat litegranna här hemma idag (den absolut bästa morsdagspresenten enligt mig). Well, så här ser det ut när jag satt upp stolarna på bordet för att skura köksgolvet.

I övrigt har jag varit på morsdagsfika hos både farmor och mormor idag. Min duktiga kusin Elin hade bakat en riktigt fin och god tårta. Men dock hann halva tårtan på något mystiskt sätt försvinna innan jag alls hann dit och fotografera.

Marsipanrosorna och allt hade hon gjort själv. I'm impressed! Min fina Elin.

Sara Storbäck
10.05.2015 kl. 22:10

Klarinettist, finlandssvensk, 

kreativ mångsysslare och matte till Sally.

Äter gärna vege och lyssnar mycket på Queen.

Är lite fjantig och ganska tantig.

maila: sastorback[at]gmail.com

 

 

musikbloggar.info

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar