Det senaste

Showen för nästan en vecka sedan gick riktigt fenomenalt bra, iaf den andra föreställningen, och vi fick ett riktigt långt reportage om oss i Sydin.

I lördags fick jag äran att jobba nästan hela dagen för då var det marknad här på hembygsmuséets område. Så nu har jag lärt mig att sälja kaffe på finska och koka klimpar till klimpsoppa, men det är bara en liten liten del av allt jag fått lära mig på mitt sommarjobb! På kvällen blev det lite partaj i faggen med både nya och gamla bekantskaper. Suddiga selfies och allt vad det innebär.

Imorgon ska jag få träffa några härliga personer som jag inte sett sedan i vintras. Här är någon som kommer vara uppspelt som ett litet barn när hon vaknar imorgon, kan jag lova.

I övrigt noterat har jag träningsvärk och tycker också att ni ska ta och lyssna på en av mina favoritbloggare Sarah Nedergårds sommarprat här.

 

 

Sara Storbäck
13.07.2015 kl. 23:01

När sommaren är som bäst

Dagarna flyter iväg och ekande lämnas bloggen åt sitt öde medan jag barfota springer iväg genom sommarlandskapet. Eller springer och springer, numera kommer jag blåsande på min vespa, för finally-äntligen har även jag gått och blivit med moppekort. Bättre sent än aldrig, brukar man säga.

Dessutom har jag bakat något alldeles extra med kusin Elin som är expert på bakning, picknickat med Julia och Linus, photoshootat med mina två väninnor, umgåtts med släkten och bara levt sommar.

Sara Storbäck
01.07.2015 kl. 22:00

Konfirmationen

I lördags, midsommardagen blev jag och många andra konfirmerade! Fick en fin konfirmationsgudstjänst och bjudning efteråt med släktingar och ett par kompisar och dessutom fint väder hela dagen. Sedan på kvällen blev det faggen med förfest hos Fille och Becki före.

Hade plockat liljekonvaljer med en vän på torsdagskvällen som fick stå framme som en del av dekorationen på bjudningen efteråt. Kärlek till dessa blommor, de är så vackra och doftar så gott.

Fick fina rosor av vänner och släktingar ♥

Sara Storbäck
25.06.2015 kl. 20:25

Den telefonlösa tjejen med traktorkort

Ibland glömmer man liksom för en kort stund bort att man faktiskt har en blogg också, eller så hinner man bara inte uppdatera.

Sedan sist har jag förutom sommarjobbat och besökt mina nykonfirmerade kompisar också lyckats bli godkänd i båda mina teoriprov vid bilskolan! Så nu har jag alltså traktorkort,  och redan körtiderna bokade för moped (bättre sent än aldrig).

Mitt tillfälliga traktorkort tills jag har det "riktiga" kortet.  

Ibland har man flyt, men det hade inte min telefon idag, för den föt inte när den landade i vattnet. Däremot ligger den i en kopp med ris nu, men jag misstänker att det är så gott som ute med den. 

 

Lovar att lägga upp bilder från den gångna helgen i ett nytt inlägg.

 

Sara Storbäck
17.06.2015 kl. 20:14

mammas stolthet...

...Förutom jag då (hehe), är denna Rododendron som hon lyckats få att blomma om och om igen varje år!

Jag är verkligen en person som inte kan någonting om växter, och hittills i mitt liv inte varit riktigt brydd i att lära mig heller, lite synd kanske. Men den här är ju nog bara för fin!

Sara Storbäck
10.06.2015 kl. 20:50

Skribaläger

Den gångna veckan har vi bott sex tjejer i ett fyra personers rum på fridskär där vi varit på skribaläger. Om jag får säga det har det varit en givande vecka på alla sätt. Jag har fått lära känna andra, och hör och häpna; mig själv lite bättre.

Tidigare var jag en som inte alls tänkte se konfirmationen som någon stor sak och helst av allt bara ville ha allt avklarat. Men lägerveckan har gett mig lite andra synpunkter och lite perspektiv på saker och ting, och att dessutom hänga med kompisar dygnet runt kan ju inte vara fel. 

Sista natten fick vi vara uppe hur länge vi ville, så Emilia och jag åkte ut på en över två timmar lång nattlig båtfärd, och sedan dygnade jag med ett gäng och spelade och sjöng hela natten.

Bilden ovan är en av de väldigt få jag knäppte i veckan och tagen vid 3 på natten innan solen började gå upp.Som jag älskar sommarnätter!

 

 

Sara Storbäck
07.06.2015 kl. 16:30

Prao

Idag dissade och missade jag skolavslutningen och for i stället i väg på min sista praodag för denna gång. Känns faktiskt sorgligt att det var sista dagen, för jag har verkligen trivts som fisken i vattnet och inte haft tråkigt ens en sekund på Yle där jag spenderat mina dagar denna vecka.

Idag fick jag medverka i Veckoslutskommitén på radio och sitta med i studion när de sände heela långa dagen. Fick också äran att läsa upp  hälsningar i Firarsvängen i torsdags och fota vid Aroma Bageri med en helt fancy kamera. I tisdags hängde jag dessutom med Undra sa flundra-gänget och hjälpte till på deras fest för 50 (!) barn, och det är bara några få saker av allt roligt jag fått prova på under veckan. 

" Så vad har varit bäst då?" ALLT!

Tusen tack ännu en gång till alla på Yle för en helt fantastisk och lärorik vecka, som jag säkert kommer minnas så länge jag lever.

 

 

Sara Storbäck
30.05.2015 kl. 17:46

Vad är väl en bal på slottet...

...Om det ordnas bal på skolan?

För drygt en månad sedan arrangerade elevkåren i vår skola vårbal för alla klasser. Det blev faktiskt mer som ett disco än en bal, men ändå en riktigt lyckad kväll.

Knäppte knappt några bilder under själva balen, men höll ändå mest till på dansgolvet.

Frisyren gjordes av Petra på salong Zizu. Med den var jag supernöjd!

Klänningen kommer från underbara Linda Boutique i Petalax.

En snabb spegelbild innan vi stack iväg.

Och även skorna köpte jag hos Linda! I verkligheten är de champagne/silverfärgade.

Sara Storbäck
28.05.2015 kl. 19:51

Sommarlov, eller?

Ojj, här ekar det nästan... Men bara nästan

Idag säsongs-invigde jag min favoritklänning, och så var det allra sista skoldagen för min del. Nu återstår endast en praovecka som jag faktiskt ser helt galet mycket framemot innan jag har officciellt sommarlov. (Detta betyder alltså att jag har nästan-sommarlov nu.)

Under våren har Maria, Anastasia och jag spelat i klarinettrio på onsdagarna (vi brukar kalla oss Glasögonmaffian), och igår uppträdde vi på Legatos avslutningskonsert, vilket gick helt bra.

 

Sara Storbäck
22.05.2015 kl. 22:45

Konsert och klänningjakt

Igår gick jag på Orphei Drängar's finfina vårkonsert. Vilken fantastisk kör, och riktigt fina visor. Samt Cecilia Rydinger Alin som dirigent och Mark Levengood som konferencier, de två är ju helt fenomenala på sin grej. Riktig toppen-underhållning!

 

Idag har jag däremot jaktat konfirmationsklänning i stan med mamma och mormor som sällskap och ännu mer körer som bakgrundsmusik. Fick faktiskt med mig hem en riktigt prima fångst, men trooor att jag väntar ett litet tag med att visa den.

Vi lunchade också på vårt absoluta favoritställe, Thai House. Enligt mig missar man verkligen någonting om man inte går dit och äter.

Fick dessutom en ÜBERTJUSIG jumpsuit av mormor. Liknar lite på en 30-tals baddräkt. Dock undrade pappa hoppfullt om det var en pyjamas som får mig att gå till sängs tidigare om kvällarna, men så var det ju inte riktigt. Jag som alltid gillat 70-talsmode och hippiestil kände mig som i en klädhimmel när jag vandrade runt i butikerna idag, för nu är ju det modet verkligen tillbaka.

Sara Storbäck
16.05.2015 kl. 22:25

Klarinettist, finlandssvensk, 

kreativ mångsysslare och matte till Sally.

Äter gärna vege och lyssnar mycket på Queen.

Är lite fjantig och ganska tantig.

maila: sastorback[at]gmail.com

 

 

musikbloggar.info

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar