Showbiz på gång

Nu är det äntligen dags! Eller ja, imorgon är ju den rätta dagen. Ikväll ska vi bara träffas och öva. Det jag pratar om är alltså Musical Show som nu i sommar går av stapeln i Hallis, Ishallen här i Närpes. 

I mars gav vi samma show både i Pixnehallen och Kristinahallen, och nu har det äntligen blivit dags för sommarens föreställningar, kl. 15 samt kl. 20 imorgon, tisdag.

Vi spelar 28 hits från olika musikaler b.l.a. Chess, Cats, Mamma Mia, Grease, Cabaret och även ett par låtar ur min personliga favoritmusikal: The Phantom of the Opera! Dessutom har vi med oss några duktiga artister från nejden.

Sent igår kväll har showbygget ägt rum och under natten har teknikgänget funnits på plats och riggat ljud och ljus. Medan de har jobbat hårt har jag fått ägna mig åt väldigt små, glamourösa och fåfänga "bekymmer" som vad i världen jag ska göra med håret, och hur mycket stryk av strykjärnet klänningen tål. Men sen har jag ju ett par trestrukna ess att ta mig upp till, men det ska nog gå fint.

Hursomhelst är showen garanterat sevärd och det är alltså imorgon kl. 15.00 och 20.00 som vi har föreställning i Närpes, Hallis. Biljetter kommer finnas vid dörren.

Att se att alla involverade människor med sina olika uppgifter är lika viktiga för att denna jättelika apparat ska fungera känns helt magiskt. Nästan så att man vill knäppa med fingrarna och nynna "It's a kind of magic"... På tal om det ska jag se älskade, fantastiska Freddie Mercury - The great pretender på Svt1 nu strax, så ses vi kanske i Hallis imorgon!

 

Sara Storbäck
06.07.2015 kl. 10:28

#pup15

Ungefär tio före fyra på lördagsmorgonen satte vi oss i en buss som bar iväg söderut, till Helsingfors och Pop up Pohjanmaa-evenemanget som arrangerades där.

Vi gav två konserter, varav i alla fall den andra gick riktigt bra enligt mig. Underbara Annika som dessutom råkar vara min släkting och en tidigare musikant fanns på plats i publiken och knäppte ett par foton av oss.

Efter konserterna hade vi några timmars fritid på stan. Då gick Rebecka och jag och åt på Starbucks. 

Eller rättare sagt, vi köpte mat från starbucks och satte oss i en park och åt eftersom det var fullt inne på kaféet.

Jag är så glad över att få en del av detta gäng, och så glad att jag faktiskt gick med i skolmusikkåren för ungefär 5 år sedan, för allt som jag har lärt mig och för alla fina människor jag träffat via musicerandet.

 

 

 

Sara Storbäck
17.06.2015 kl. 21:48

Sommarlov, eller?

Ojj, här ekar det nästan... Men bara nästan

Idag säsongs-invigde jag min favoritklänning, och så var det allra sista skoldagen för min del. Nu återstår endast en praovecka som jag faktiskt ser helt galet mycket framemot innan jag har officciellt sommarlov. (Detta betyder alltså att jag har nästan-sommarlov nu.)

Under våren har Maria, Anastasia och jag spelat i klarinettrio på onsdagarna (vi brukar kalla oss Glasögonmaffian), och igår uppträdde vi på Legatos avslutningskonsert, vilket gick helt bra.

 

Sara Storbäck
22.05.2015 kl. 22:45

Om en trip till Flatnäs

Hittade ett par Snapchat-bilder från när vi i skolmusikkåren åkte ner till Ekenäs en lördag i mars för att medverka i ett par parad-scener i den kommande TV-serien Lola uppochner. 

Staden som hela historien utspelar sig i heter Flatnäs, så därav rubriken.

För mig började dagen alldeles extra tidigt, och redan innan klockan hunnit slå halv fem på morgonen satte jag mig i bussen i färd med att åka.

När vi väl var på plats och hade klätt om oss gjorde vi närmare hundra olika försök att få till den perfekta instagramselfien.

Det var intressant att vara med och få se hur det går till vid sådana här inspelningar. Vissa scener togs om många gånger, och kallt blev det. Kommer ihåg att jag hade vantar i fickorna som jag brukade dra på mig mellan tagningarna och flera klädlager under uniformen, ändå frös jag ganska mycket. Och gissa om inte instrumenten blev kalla? Väldigt kallt instrument leder till att man låter falsk, och så fungerar det bara. Dock fick vi åka till en studio efteråt och spela in ljudet. 

När vi väl började bege oss hemåt hittade jag ett ganska spännande selfieljus i bussen.

Trots att jag fick sitta insvept i en filt med sticksockor på fötterna hela vägen hem ångrar jag inte detta lilla äventyr en sekund. För det var faktiskt aproligt (haha vilket uttryck) och dessutom lärorikt.

Och vad själva tv-serien beträffar tyckte jag handlingen lät ganska spännande, så den ska bli intressant att se!

Sara Storbäck
05.05.2015 kl. 18:29

Back in Bloggvärlden

Okej... Here we go again.

Efter otaliga portalbyten och pinsamt många namnbyten bloggvärlden i hittar jag hit till Ratata som verkar vara en helt nice plats.

(Kavajen saknas på bilden.)

 

Idag har det varit basar och marschering i vanlig 1:a maj-ordnig och vi som spelat hela sex terminer i A-orkestern tilldelades bronstrumpeten som är ett förtjänsttecken. Att sex terminer, alltså tre år - TRE HELA ÅR går så här snabbt!

 

 

Sara Storbäck
01.05.2015 kl. 18:46

Klarinettist, finlandssvensk, 

kreativ mångsysslare och matte till Sally.

Äter gärna vege och lyssnar mycket på Queen.

Är lite fjantig och ganska tantig.

maila: sastorback[at]gmail.com

 

 

musikbloggar.info

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar