Att tacka för sig

Vad det gäller bloggportaler är jag en riktig player, jag är en nomad i bloggvärlden som nu har fått ha en helt fantastisk tid på Ratata, men nu flyttar jag till

http://sarastorback.blogspot.fi/

Kommer inom kort att fixa så att man kommer direkt till nya stället, men så ni vet så är det http://sarastorback.blogspot.fi/ som gäller från och med nu! Lovar också aktivar uppdatering. Vem är med?

 

 

Sara Storbäck
20.07.2015 kl. 21:55

Det senaste

Showen för nästan en vecka sedan gick riktigt fenomenalt bra, iaf den andra föreställningen, och vi fick ett riktigt långt reportage om oss i Sydin.

I lördags fick jag äran att jobba nästan hela dagen för då var det marknad här på hembygsmuséets område. Så nu har jag lärt mig att sälja kaffe på finska och koka klimpar till klimpsoppa, men det är bara en liten liten del av allt jag fått lära mig på mitt sommarjobb! På kvällen blev det lite partaj i faggen med både nya och gamla bekantskaper. Suddiga selfies och allt vad det innebär.

Imorgon ska jag få träffa några härliga personer som jag inte sett sedan i vintras. Här är någon som kommer vara uppspelt som ett litet barn när hon vaknar imorgon, kan jag lova.

I övrigt noterat har jag träningsvärk och tycker också att ni ska ta och lyssna på en av mina favoritbloggare Sarah Nedergårds sommarprat här.

 

 

Sara Storbäck
13.07.2015 kl. 23:01

Jag måste få berätta...

Under hela mitt liv har jag haft torr hy som fått mig att klia mig till förbannelse och smörja med allt från billiga apelsin- och vaniljdoftande krämer till oparfymerade ekologiska dyra krämer. Men trots att jag smörjer "fattar" huden inte att den blivit insmord, utan kliar vidare.

Ibland skulle jag vilja vara en orm, som byter skinn och bara få slingra mig ut ur detta elände och hoppas på att det nya som växer fram är lite mer lätthanterligt.

Detta är alltså atopisk hy, eller åtminstone någon form av det. Ofta uppstår de värsta 'kliningarna' vid stress. Inte stress som 'fullspäckad vecka med spelning och läxor alla dagar'-"stress", utan 'Jag har så tung ryggsäck att jag skulle kunna kippa bakåt, och har tre minuter på mig tills bussen åker och är kissnödig men hinner inte gå och måste läsa på prov, och läsa på förhör och göra ditt och datt och det och det regnar på glasögonen och telefonen ringer'-STRESS

Atopisk hy kan vara tecken på att det är något annat invärtes fel också, och just i vår i samband med upptäckten av mitt damm- och veteallergi var det värre än någonsin.

Under min praovecka på Yle (då jag åt fisk varenda dag) var det ovanligt lugnt på 'kli-fronten', och jag förstod då inte alls varför. Men här om veckan läste jag att Omega3 (som ju all fisk innehåller) kan hjälpa mot atopisk hy, och då föll pusselbitarna på plats.; Jag hade ätit fisk varenda dag - fick alltså i mig Omega3 och klådan lugnade ner sig. Enkel matematik.

När jag var riktigt liten och hade en värre period konstaterade en läkare att jag nog var lite atopisk, även om jag själv inte har något minne från den gången. Orsaken till att jag inte diskuterat eller skrivit om detta med riktigt många är att kliandet alltid "varit en del av vardagen" och det bara varit ett faktum att "ja min hud kliar jämt och så är det med det". Men sådana här besvär som klåda och röda utslagsliknande saker, ska ju inte vara någonting att skämmas över. 

Sedan någon månad tillbaka smörjer jag min hud med kokosolja, och sätter ungefär en tsk i kaffet då och då, och denna har faktiskt hjälpt! Om någon med liknande problem läser detta, rekommenderar jag verkligen att testa oljan. Ekologsik Jungfrukokosolja heter den, och finns lite varstans.

Sara Storbäck
09.07.2015 kl. 10:52

Showbiz på gång

Nu är det äntligen dags! Eller ja, imorgon är ju den rätta dagen. Ikväll ska vi bara träffas och öva. Det jag pratar om är alltså Musical Show som nu i sommar går av stapeln i Hallis, Ishallen här i Närpes. 

I mars gav vi samma show både i Pixnehallen och Kristinahallen, och nu har det äntligen blivit dags för sommarens föreställningar, kl. 15 samt kl. 20 imorgon, tisdag.

Vi spelar 28 hits från olika musikaler b.l.a. Chess, Cats, Mamma Mia, Grease, Cabaret och även ett par låtar ur min personliga favoritmusikal: The Phantom of the Opera! Dessutom har vi med oss några duktiga artister från nejden.

Sent igår kväll har showbygget ägt rum och under natten har teknikgänget funnits på plats och riggat ljud och ljus. Medan de har jobbat hårt har jag fått ägna mig åt väldigt små, glamourösa och fåfänga "bekymmer" som vad i världen jag ska göra med håret, och hur mycket stryk av strykjärnet klänningen tål. Men sen har jag ju ett par trestrukna ess att ta mig upp till, men det ska nog gå fint.

Hursomhelst är showen garanterat sevärd och det är alltså imorgon kl. 15.00 och 20.00 som vi har föreställning i Närpes, Hallis. Biljetter kommer finnas vid dörren.

Att se att alla involverade människor med sina olika uppgifter är lika viktiga för att denna jättelika apparat ska fungera känns helt magiskt. Nästan så att man vill knäppa med fingrarna och nynna "It's a kind of magic"... På tal om det ska jag se älskade, fantastiska Freddie Mercury - The great pretender på Svt1 nu strax, så ses vi kanske i Hallis imorgon!

 

Sara Storbäck
06.07.2015 kl. 10:28

A little bit of Tomatkarneval

Här har det varit Tomatkarneval nu i helgen. Spelade med musikkåren i fredags och gick runt där i värmen nästan hela lördagen. Det är liksom alltid varmt och fint väder, när det är tomatkarneval, i alla fall har det varit det så länge jag kan minnas.

Våfflor åt vi i musikkårens tält, som detta år faktiskt blivit placerat lite i skymundan. Men åh, så goda Brysselvåfflorna är ändå. Hörde av en dam som stått och stekt våfflor i tältet att hon talat med en kund (från helt annan ort) som de senaste 15 åren haft den sommartraditionen att varje år äta musikkårens goda våfflor på tomatkarnevalen, och dessutom gått sett framemot våfflorna i flera dagar innan. Creds till sådana männsikor! Så vill jag också göra i framtiden.

Köpte även med mig några delikatesser från det Eurpoeiska mattorget som fanns där! Franska macarons och lite på 130 gram ren lycka från Italien, alltså choklad.

Europeiska Mattroget kommer också finnas på plats i Vasa från och med imorgon måndag, ända tills den tolfte. Så att ta en sväng dit rekommenderar jag starkt. (men inte på tisdag för då ska ni ju komma och se Musical Show i Hallis)

Sara Storbäck
05.07.2015 kl. 22:12

När sommaren är som bäst

Dagarna flyter iväg och ekande lämnas bloggen åt sitt öde medan jag barfota springer iväg genom sommarlandskapet. Eller springer och springer, numera kommer jag blåsande på min vespa, för finally-äntligen har även jag gått och blivit med moppekort. Bättre sent än aldrig, brukar man säga.

Dessutom har jag bakat något alldeles extra med kusin Elin som är expert på bakning, picknickat med Julia och Linus, photoshootat med mina två väninnor, umgåtts med släkten och bara levt sommar.

Sara Storbäck
01.07.2015 kl. 22:00

Konfirmationen

I lördags, midsommardagen blev jag och många andra konfirmerade! Fick en fin konfirmationsgudstjänst och bjudning efteråt med släktingar och ett par kompisar och dessutom fint väder hela dagen. Sedan på kvällen blev det faggen med förfest hos Fille och Becki före.

Hade plockat liljekonvaljer med en vän på torsdagskvällen som fick stå framme som en del av dekorationen på bjudningen efteråt. Kärlek till dessa blommor, de är så vackra och doftar så gott.

Fick fina rosor av vänner och släktingar ♥

Sara Storbäck
25.06.2015 kl. 20:25

#pup15

Ungefär tio före fyra på lördagsmorgonen satte vi oss i en buss som bar iväg söderut, till Helsingfors och Pop up Pohjanmaa-evenemanget som arrangerades där.

Vi gav två konserter, varav i alla fall den andra gick riktigt bra enligt mig. Underbara Annika som dessutom råkar vara min släkting och en tidigare musikant fanns på plats i publiken och knäppte ett par foton av oss.

Efter konserterna hade vi några timmars fritid på stan. Då gick Rebecka och jag och åt på Starbucks. 

Eller rättare sagt, vi köpte mat från starbucks och satte oss i en park och åt eftersom det var fullt inne på kaféet.

Jag är så glad över att få en del av detta gäng, och så glad att jag faktiskt gick med i skolmusikkåren för ungefär 5 år sedan, för allt som jag har lärt mig och för alla fina människor jag träffat via musicerandet.

 

 

 

Sara Storbäck
17.06.2015 kl. 21:48

Den telefonlösa tjejen med traktorkort

Ibland glömmer man liksom för en kort stund bort att man faktiskt har en blogg också, eller så hinner man bara inte uppdatera.

Sedan sist har jag förutom sommarjobbat och besökt mina nykonfirmerade kompisar också lyckats bli godkänd i båda mina teoriprov vid bilskolan! Så nu har jag alltså traktorkort,  och redan körtiderna bokade för moped (bättre sent än aldrig).

Mitt tillfälliga traktorkort tills jag har det "riktiga" kortet.  

Ibland har man flyt, men det hade inte min telefon idag, för den föt inte när den landade i vattnet. Däremot ligger den i en kopp med ris nu, men jag misstänker att det är så gott som ute med den. 

 

Lovar att lägga upp bilder från den gångna helgen i ett nytt inlägg.

 

Sara Storbäck
17.06.2015 kl. 20:14

mammas stolthet...

...Förutom jag då (hehe), är denna Rododendron som hon lyckats få att blomma om och om igen varje år!

Jag är verkligen en person som inte kan någonting om växter, och hittills i mitt liv inte varit riktigt brydd i att lära mig heller, lite synd kanske. Men den här är ju nog bara för fin!

Sara Storbäck
10.06.2015 kl. 20:50

Klarinettist, finlandssvensk, 

kreativ mångsysslare och matte till Sally.

Äter gärna vege och lyssnar mycket på Queen.

Är lite fjantig och ganska tantig.

maila: sastorback[at]gmail.com

 

 

musikbloggar.info

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar